Workshops 'De Ik-fabriek'

De losse workshops van de Ik-fabriek worden geaccrediteerd door het SKJ, het leraarregister en zijn geregistreerd bij het CRKBO. De driedaagse cursus Coach Kinderbrein en bewegen is geaccrediteerd door het SNRO en is gebaseerd op 'de Ik-fabriek': Coach-Kinderbrein-en-bewegen-driedaagse

          

1. Het brein en bewegend ontwikkelen          

Wist je dat niet begrepen - of niet gewenst gedrag, leerproblemen, (motorische) ontwikkelingsachterstand, pijnklachten en angst op de loer liggen wanneer het kinderlijf en -brein elkaar niet begrijpen? 
 
In deze actieve workshop leer je hoe de bewegingsontwikkeling plaatsvindt, hoe deze gerelateerd is aan bepaalde hersengebieden en krijg je inzicht in niet begrepen of niet gewenst gedrag, ontwikkelingsachterstand en niet begrepen fysieke klachten. Vervolgens leer je hoe je deze positief kunt beïnvloeden door nieuwe of andere bewegingspatronen aan te leren. Deze manier van werken kan ook gebruikt worden om het kind te ondersteunen in zijn ontwikkeling: fysiek, sociaal-emotioneel en cognitief.
 
Aan de hand van een overzichtelijk schema en voorbelden uit de praktijk ga je zelf aan de slag met oefeningen, spelvormen, massages en coachingstechnieken die je na de workshop direct kunt inzetten.
 

Deze dag is gebaseerd op ideeën uit de reflexintegratie volgens INPP, Masgutova, Movement based learning en fysio-manueeltherapie. Interventies uit zowel de reguliere-als de complementaire geneeswijzen komen aan bod.

Voor wie: fysiotherapeuten, oefentherapeuten, sportdocenten, Ibérs, leerkrachten, logopedisten, psychologen, orthopedagogen, kinderopvang, yogadocenten, kindercoaches                                                                                                                                                     

Locatie Weert, vrijdag 16 februari 2018
Tijd: 10:00 tot 17:00

Kosten: 160,- inclusief een manual en het boek de Ik-fabriek

Accreditatie: leraarregister 7punten, SKJ 12 punten Registratie: CRKBO

 

2. Brein en bewegen: denken-voelen-doen

Aan de slag vanuit regulier- en complementair perspectief

Voor wie?

Diegene die eerder de workshop Movement based Learning of de Workshop de Ik-fabriek:'het brein en bewegend ontwikkelen' gevolgd hebben, reguliere testen en oefeningen willen inpassen in deze manier van werken en met praktijkvoorbeelden aan de slag willen

Wat gaan we doen?

Herhalen van de vlakken/assen en de hieraan gekoppelde bewegingspatronen.                                                   
Herhalen van de oefeningen (in de vlakken)                                                                                                
Testen uit de reguliere geneeswijzen inpassen binnen MBL                                                                      
Uitbreiden van de oefeningen/building blockstechnieken
Praktijkgericht/Casusbespreking: Wat zie je bij het kind? Waarom doet het zo en hoe los je het op?
 

Locatie Alkmaar: donderdag 18 januari 2018

Locatie Weert, vrijdag 6 april 2018

Aantal deelnemers: 10

Tijd: 10:00-17:00

Kosten: 160,00, inclusief manual en het boek de Ik-fabriek, laat je lijf en hersenen samenwerken en maak Ik-kracht, uitgeverij SWP, Amsterdam. Het boek de Ik-fabriek is onderdeel van de les, mocht je dit boek al in je bezit hebben, krijg je een korting van €15,00 op het lesgeld en worden de kosten €145.00.

Deze dag ontvang je een nieuw schema, waar de verdiepende stof in verwerkt is.

Accreditatie : SKJ (12 punten) Registratie: CRKBO

 

Wil je meer weten? Of wil je je aanmelden?

info@carlavanwensen.nl


De cursussen kunnen op vraag door het hele land gegeven worden.                                                                    

 

3. De Ik-fabriek: korte workshop

Kijken naar niet begrepen gedrag en/of niet begrepen fysieke klachten aan de hand van bewegingspatronen en niet-geintegreerde reflexen.

Op aanvraag.

Het gedrag van het kind heeft altijd een reden. Dat, wat we zien, is het topje van de ijsberg. Hoe het kind doet heeft te maken met verschillende factoren. Deze zijn vaak niet zichtbaar en zitten onder de waterspiegel verborgen. In deze actieve workshop van twee uur neem ik u mee in de wondere wereld van bewegingspatronen en niet geintegreerde reflexen