Wie ben ik?

Mijn naam is Carla van Wensen en ik ben geboren in 1967. Mijn passie is werken met kinderen / jongeren en hun ouders. Sinds 1998 heb ik mijn eigen praktijk voor Integrale kindertherapie. Eerst heb ik gewerkt in Beverwijk en sinds 2006 ben ik gevestigd in Limmen.

'Brede' kijk op kinderen 

Ik pleit voor een 'brede' kijk op kinderen en jongeren met als hoogste ideaalbeeld een samenwerking tussen de reguliere - en andere geneeswijzen. Deze visie naar buiten brengen, voelt inmiddels als mijn missie.
 
Na mijn opleiding tot fysiotherapeut, en later manueel therapeut, dacht ik aanvankelijk dat ik klaar was. Ik had een hele leuke baan in een reguliere praktijk en ging elke dag met veel plezier aan het werk. Van kinds af aan wist ik dat ik het liefst iets met kinderen wilde doen. Toen de mogelijkheid kwam om mijzelf te specialiseren in manueel therapie bij kinderen en huilbaby's, hoefde ik daar ook niet lang over na te denken: dit ging ik doen! Vanaf dat moment begon het geknaag in mijn hoofd; waarom geneest het ene kind wel volgens het boekje en waarom zien we bij het andere kind absoluut geen verbetering, terwijl het dezelfde aandoening lijkt en we dezelfde behandeling toepassen.

Omdat er voor mij nog zoveel ‘waarom' vragen bleven ben ik verder gaan zoeken: ik volgde verschillende studies en cursussen waaronder de opleiding tot NEI/ integra therapeut, intuïtieve/spirituele cursussen en een opleiding psycho-neuro-immunologie. Ook heb ik een opleiding tot kinder-NEl therapeut en kindercoach afgerond. Momenteel volg ik diverse cursussen in de reflexintegratie volgens de masgutovamethode. en de movement based learning.

Nog steeds ben ik aan het ervaren en ontdekken waarom het kinderlijf en - brein soms niet zo functioneren zoals wij het zelf zouden willen. Het passende antwoord daarop heb ik dan ook nog niet. Maar een ding weet ik wel: wanneer we het kind als uniek wezen zien in zijn totale fysieke en emotionele functioneren kunnen veel klachten, spanningen en problemen voorkomen worden, en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.Naast het werken met kinderen in de praktijk schrijf ik help-en doeboeken voor kinderen en jongeren. Deze zijn uitgegeven via uitgeverij SWP in Amsterdam. Ook verzorg ik lezingen en workshops en ben ik CRKBO geregistreerd docent. docent Conamore docent KIK opleiding docent LogaVak

                             

Nieuws: Verkrijgbaar vanaf augustus 2017

De ik-fabriek, laat je lijf en je hersenen samenwerken en maak Ik-kracht                                                    

Een help-doeboek voor het kind (8-12 jaar) http://www.swpbook.com/1980#.WG4IuFyFFsk

Kwaliteitsregister

De workshops en cursussen zijn nu ook geaccrediteerd door SK-Jeugd accreditatie kwaliteitsregister jeugd

Ouderworkshop de Ik-fabriek

In deze actieve workshop leer je als ouder anders kijken naar je kind, waaardoor je beter kunt begrijpen waarom het doet zoals het doet. Je leert dat hersenontwikkeling en bewegingsontwikkeling alles met elkaar te maken hebben en dat wanneer lijf en brein elkaar niet begrijpen diagnoses als ADHD, PDD nos, hooggevoeligheid, leer-leesproblematiek, achterstand in motorische ontwikkeling of niet begrepen gedrag op de loer kunnen liggen. In een ochtend of een middag leer (en ervaar) je oefeningen die de samenwerking tussen het kinderlijf en - brein weer in gang zetten. De oefeningen zijn direct thuis in te zetten bij je kind.

De workshop is gebaseerd op de nieuwste ideeen uit de reflexintegratie en de movement based learning.We zullen voornamelijk veel doen.

Kosten:  50 euro inclusief het boek de Ik-fabriek (a 19,50) koffie en thee en enkele versnaperingen. Lokatie Alkmaar/Bergen. Heb je interesse? Stuur een mail naar info@carlavanwensen.nl

De praktijk voor Integrale kindertherapie is ook te volgen op facebook:

https://www.facebook.com/carla.vanwensen/?fref=ts                                      

    

http://www.carlavanwensen.nl/nl/blog/samenwerkinglinks