Kinderen

Voor wie?

Integrale kindertherapie is er voor kinderen van alle leeftijden: Baby's, peuters, kleuters, basisschoolkinderen, jongeren en jong volwassenen.

Onrustige baby's

Geboren worden is een heftige gebeurtenis. Het ene moment ligt een baby nog in het warme holletje bij zijn moeder en het volgende moment wordt het door de contracties van de baarmoeder het geboortekanaal ingeduwd. De zwangerschap ( voeding tijdens de zwangerschap, ziekte of emoties) en de manier waarop de geboorte plaatsvindt, is van invloed op hoe een kind zich ontwikkelt en hoe het de wereld om zich heen zal bekijken. Wanneer een baby veel huilt of onrustig is kan dit verschillende oorzaken hebben: zoals bijvoorbeeld pijn, krampjes, niet veilig voelen en verdriet. Meer lezen? Zie mijn blogs http://www.carlavanwensen.nl/nl/blog 

Kiss Kinderen

Soms blijkt dat de ligging in de baarmoeder de oorzaak is van de klachten, en soms gaat het allemaal anders dan gewenst tijdens een bevalling. Dan duurt de bevalling (te) lang en is er een ingreep nodig zoals een tangverlossing of moet er gebruikgemaakt worden van een vacuümpomp. Behalve de emoties en de spanning bij zowel de ouders als de baby, kan dit ook fysieke pijn opleveren. Door de overrekking op de banden en de kapsels van de nekwervels ontstaat er een scheefstand waardoor informatie niet goed wordt doorgegeven naar de hersenen. Pijn bij bewegen, maar ook hoofdpijn en duizeligheid kunnen het gevolg zijn. Dit syndroom staat bekend onder de naam KISS: Kopgewrichten, Invloed op Storingen in de Symmetrie. Deze kinderen kunnen hier jaren later nog last van hebben. Elke aanraking in het nek-hoofd-halsgebied levert dan spanning op. Het dragen van een sjaal, naar de kapper gaan of haren wassen wordt nauwelijks verdragen. Ook kunnen deze kinderen evenwichtsproblemen hebben (veel struikelen), een achterstand in de motoriek hebben of onzeker gedrag vertonen. Met behulp van integrale therapie kun je de fysieke en emotionele dysbalans herstellen.

Sensitieve Kinderen

Gelukkig wordt steeds meer erkend dat er een groot aantal kinderen en jongeren is dat de druk van het dagelijks leven nauwelijks aan kan. In deze wereld waar zoveel prikkels op ons afkomen hebben zij het dubbel zo moeilijk om hun eigen plek te bewaken en te bewaren. Ze kunnen last hebben van concentratieproblemen, heel druk worden in groepen, angstig zijn, slecht tegen veranderingen kunnen, heel bezorgd zijn, weinig zelfvertrouwen hebben en/of faalangstig zijn.Bij het ene kind uit zich dit in extreem druk gedrag of zelfs ruzieschopperij. Het andere kind wordt het stille muisje dat enorm veel waarneemt en zeer overbezorgd kan zijn voor ‘van alles en nog wat’ . 
Soms horen deze kinderen en jongeren stemmen en/of zien ze dingen die er volgens volwassenen niet kunnen zijn. Het lichaam reageert ook vaak gevoeliger op voeding en alle vervuilende belasting in de vorm van bijv. dioxines, chemische toevoegingen en elctrosmog (straling). Vaak belanden deze kinderen in zorgteams op scholen omdat er gedacht wordt aan bijvoorbeeld ADD/ADHD of een autisme verwante stoornis. Met behulp van integrale therapie kun je hen fysiek en sociaal- emotioneel/spiritueel ondersteunen. Meer lezen? Zie mijn blogs: http://www.carlavanwensen.nl/nl/blog

Kinderen en nare, traumatische gebeurtenissen of ervaringen.


Kinderen en nare, traumatische gebeurtenissen of ervaringen.

Soms maken kinderen nare gebeurtenissen of heftige, traumatische ervaringen mee. Denk bijvoorbeeld aan een ongeval, een overlijden maar ook aan gepest worden of momenten waar de faalangst volop aanwezig was, zoals een mislukte spreekbeurt. Soms kan een eng fragment uit een film of het nieuws ervoor zorgen dat je niet kunt slapen. Meestal verwerken kinderen deze ervaringen zelf, soms met hulp uit de omgeving.
 Wanneer deze gebeurtenis of ervaring niet verwerkt kan worden, kan EMDR een goede techniek zijn om het verwerkingsproces op gang te brengen. EMDR wordt meestal toegepast in een mix met de andere werkvormen.