Kind in evenwicht: de taal van het kinderlichaam

Kijken naar het bewegen van het kind, luisteren naar zijn lichaamstaal, vertrouwend op dat wat zijn spieren vertellen. Het is een fantastische manier om te ontdekken wat er fysiek en  emotioneel speelt. Samen gaan we aan de slag. Speels en luchtig. Ik luister, vraag, raak sleutelgebieden aan op het lijf om deurtjes te openen. Emoties en spanningen kunnen wegvloeien waardoor er weer beweging komt. Fysiek en emotioneel. Praten is niet nodig. Alles kan, alles mag. Het lichaam vertelt het verhaal.

 

De praktijk

In mijn praktijk zie ik kinderen of jongeren met hechtingsproblematiek, trauma's of niet begrepen fysieke klachten. Veelal op verwijzing van de Stichting Adoptie Voorziening.

Daarnaast kijk ik mee als collega s vragen hebben over het kind dat bij hen in behandeling is. 

 

Voor professionals

Al meer dan 25 jaar werk ik met  kinderen en jongeren in de praktijk. Zij, en hun ouders, hebben mij zoveel geleerd. Het heeft me gevormd. Samen met de kennis uit de studies leidde dit tot het ontwikkelen van een eigen werkwijze en visie. Onder de naam 'Kind in evenwicht: de taal van het kinderlichaam ®  bied ik diverse geaccrediteerde bijscholingen en interactieve workshops aan. Deze worden op verschillende lokaties in het land gegeven en (op vraag) Incompany georganiseerd.

Kind-in-evenwicht

Accreditatie: SKJ, SNRO (post HBO), KTNO en geregistreerd door het CRKBO