Integrale kindertherapie

 

Voor het kind met niet begrepen lichamelijke klachten (SOLK) of niet begrepen gedrag

Integrale kindertherapie is een therapievorm die uitgaat van het totale kindbeeld. Het kinderlijf en kinderbrein zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en hangen met elkaar samen. Wanneer het kind uit balans is (fysiek-sociaal-emotioneel-mentaal), heeft dit gevolgen voor het denken-voelen-doen.

De fysieke klachten/problemen die het kind heeft, of het niet begrepen gedrag dat het kind laat zien, zijn slechts het topje van de ijsberg. De daadwerkelijke reden van de klachten en problemen liggen onder de waterspiegel verborgen. 

 

Wanneer kan integrale therapie ondersteunen?

Wanneer men niet begrijpt waarom het kind fysieke problemen klachten heeft, er sprake is van een (motorische) ontwikkelingsachterstand, overprikkeling of niet begrepen gedrag, kan Integrale therapie een manier zijn om het kind weer op weg te helpen. Samen met het kind ga ik kijken onder de waterspiegel, om te ontdekken wat het nodig heeft of wat er anders kan.

Omdat elk kind uniek is, zal geen één behandeling hetzelfde zijn, maar op maat gemaakt op het kind.

 

Voor wie?

Integrale kindertherapie is voor kinderen van alle leeftijden: Baby's, peuters, kleuters, basisschoolkinderen, jongeren en jong volwassenen.

 

Door wie?

Carla van Wensen (klik hier)

 

Met welke werkvormen wordt er gewerkt?

Werkvormen (klik hier)