Integrale kindertherapie: voor het kind met niet begrepen lichamelijke klachten (SOLK) of niet begrepen gedrag

 

Kijken naar het bewegen van het kind, luisteren naar zijn lichaamstaal, vertrouwend op dat wat zijn spieren vertellen. Het is een fantastische manier om te ontdekken wat er speelt, om uit te zoeken waar een (geboorte) trauma, fysieke - en/of emotionele stress zich heeft opgeslagen in het kinderlijf en brein. Samen gaan we aan de slag. Speels en luchtig. Ik luister, vraag, raak sleutelgebieden aan op het lijf (of het kind doet dit zelf) om deurtjes te openen. Emoties en spanningen kunnen wegvloeien waardoor er weer beweging komt. Fysiek en emotioneel. Alles mag en kan, het kind bepaalt.

 

Wanneer kan integrale therapie ondersteunen?

Wanneer men niet begrijpt waarom het kind fysieke problemen klachten heeft, er sprake is van een (motorische) ontwikkelingsachterstand, overprikkeling of niet begrepen gedrag, kan Integrale therapie een manier zijn om het kind weer op weg te helpen. Samen met het kind ga ik kijken onder de waterspiegel, om te ontdekken wat het nodig heeft of wat er anders kan.

Omdat elk kind uniek is, zal geen één behandeling hetzelfde zijn, maar op maat gemaakt op het kind.

 

Voor wie?

Integrale kindertherapie is voor kinderen van alle leeftijden: Baby's, peuters, kleuters, basisschoolkinderen, jongeren en jong volwassenen.