Neuro-emotionele integratie (NEI)

NEI is de afkorting voor Neuro-Emotionele Integratie. Met behulp van NEI kun je opsporen waar de belemmerende gedachten of emoties vandaan komen, en ook uitzoeken of er andere (fysieke) factoren een rol spelen die ervoor zorgen dat het kind niet lekker in zijn vel zit. NEI is een techniek die snel werkt en zeker door kinderen en jongeren vaak als prettig wordt ervaren: Je hoeft namelijk niet te praten als je daar geen zin in hebt!

 

Het kind en blokkerende emoties, gevoelens en gedachten

Wat doe je als een kind blokkeert door zijn emoties? Of wanneer het zich alleen maar kan uiten in woede, verdriet of clownesk gedrag? Wat doe je als een kind faalangstig is of te perfectionistisch? Wat kun je doen wanneer je voelt dat er iets is met het kind, maar niet kunt ontdekken wat?

 

De behandeling

Bewust worden van gedrag en emoties speelt een belangrijke rol tijdens de behandeling. Pas wanneer je iets bewust bent, kunnen je hersenen dit integreren en er gericht mee om gaan. Samen met het kind ga ik op onderzoek uit. 

 

 

 

 

De vragen die ik stel zijn bijvoorbeeld: Hoe komt het dat je bang bent, boos wordt of een verstikkend gevoel in je keel krijgt?  Wat heb je nodig om daar anders mee om te gaan? Welke reddingsacties kunnen we verzinnen? Welke rol spelen papa en mama daarin? Of je broertjes en je zusjes? Opa en oma?  School? Vriendjes?

Naast het stellen van vragen, maak ik ook gebruik van neuro-emotionele integratie (NEI) om achter de niet bewuste belemmerende gedachten of emoties te komen.

 

Hoe werkt het?

Ons lichaam werkt als een antenne die alles oppikt en registreert. Negatieve ervaringen zetten zich als een fysieke- en of emotionele spanning vast in het kinderlichaam of als een blokkade in het denken en/of handelen. Met behulp van de spiertest kun je uitzoeken wat het denken of het lichaam verzwakt en wat er nodig is om het sterk te maken.

Op deze manier kun je belemmerende gedachten of emoties opsporen en integreren. Vervolgens zoek je uit welke therapievorm nodig is om het fysieke lijf in balans te brengen. In mijn praktijk maak ik hiervoor bijvoorbeeld gebruik van: fysiomanueeltherapie, reflexintegratie, voedingsadviezen.

Nei is een simpele, luchtige en doeltreffende therapievorm en wordt, zeker door kinderen en jongeren, als heel prettig ervaren.

De-spieren-vertellen-het-verhaal-over-Jesse-en-zijn-niet-begrepen-buikpijnklachten